Välkommen till min Art & Design sida!

Behövs för att göra ett WPtema

Publicerat 2018-11-07.
Om du vill bygga upp ett eget WordPress tema så behöver du en del program för att kunna göra detta. Det finns ju en mängd olika sådana, en del är gratis och en del får man betala för. Det första du behöver är ett program för att lägga in koder i och här får du några förslag på några av dem. Det finns ett som heter Atom (som jag själv inte provat), så finns Notepad ++ (som är gratis), själv använder jag Dreamweaver (som kostar en slant). Det man behöver sedan är en lokal WordPress på sin egen dator. Jag använder själv ServerPress som är gratis och jag är väldigt nöjd med det. Här kan man bygga upp sina hemsidor utan att alla ser, prova koder mm. När man väl är färdig så lyfter man bara ur temat ur mappen där det ligger och skickar upp det med hjälp av en Ftp: server, till sitt hemside hotell. Om du sedan vill jobba med grafik på din hemsida så finns ett gratis program som heter PhotoScape, men det finns säkert en mängd andra som är lika bra.
Så nu är det bara att hämta det du behöver för att kunna sätt igång. Jag kommer snart att lägga in lite tips på filmer som du kan följa för att göra ett tema med hjälp av Underscores och Bootstrap. Dessa filmer är på engelska som som jag själv har lärt mig en del av.
Ha det gott där ute!