Välkommen till min Art & Design sida!

Underscores – Bootstrap

Publicerat 2018-11-09.
I dag tänkte jag bjuda på lite tips om hur du kan bygga ditt egna WordPress tema med hjälp av underscores och bootstrap. Underscores är till stor hjälp genom att du sparar tid och energi på att slippa koda upp allt själv. Det du får lägga tid på är att bygga upp själva layouten. I detta tips så kommer jag att lägga ut både några bilder och en film (denna är på engelska) som kan vara till hjälp för dig som är ny på att bygga wordpress. Jag har byggt upp detta tema utan git, gulp och sass. I filmen (nedan) så bygger han upp med detta, men det kan man bortse ifrån. Följer du bara resten så är du en bit på väg…
Det första du gör om du vill bygga upp en sida utan git, gulp och sass, är att du går in på Underscores och sedan klickar du på advanced options och då kommer du in till följande.

Här fyller du i uppgifterna på temats namn och dig själv som författare m.m. Du klickar inte i Woocomerse eller sassyfi. Sedan sparar du ned allt på din dator. Nu hoppas jag att du har tex. ServerPress på din dator (finns länk på tips och trix sidan) då kan du ladda upp ditt tema i detta som du tex har döp till ”My theme”. När du sedan är färdig med detta och har temat i ServerPress så ser det inte så roligt ut, se nedan.

Men nu kan du i alla fall börja att jobba med ditt tema! Det finns många som beskriver på sina hemsidor hur man bygger upp ett tema, många har varit väldigt dåliga och en del fungerar inte alls. Men följer du denna film så kommer du att lyckas att bygga upp en Boxed Layout. Denna man har även gjort flera filmer, han har en mängd bra filmer som är väl värda att se om du vill utveckla ditt tema, sök gärna efter dessa på nätet. Du kan även köpa hans tema och följa honom i hans jobb med att bygga upp din hemsida. Jag har dock inte köpt hans tema utan bara använt mig av det han bjuder på för att få ihop mitt egna tema och det fungerar utmärkt.
Lycka till nu!